ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

"A fodrász haja, a cipész cipője" ...

2008.06.13. 09:07 | HGyöngyi | 5 komment

Címkék: sablon problémamegoldás

... avagy miért van gyári sablonom


Vida Ági Gazdagmami blogján megígértem a mamáknak, itt leírom, miért nem aludtam az éjjel, mivel annak informatikai vonatkozásai voltak :-).

Mint látjátok, gyári sablonom van. Először azt gondoltam, hiteltelen leszek informatikusként , ha még egy saját csili-vili sablonom se lesz. Mivel a blogolásban kezdő vagyok, keresgélni kezdtem, van-e segítség?

Jelentem van! Eddig kettő, ami mindenképp hasznomra volt:

  • Inda gépház - Hogyan szerkesszünk blog.hu sablont?
  • Sablonpiszka - A forum.freeblog.hu kezdőknek szóló rovata, gyakran előforduló témáit foglalja közérthetően össze. (Ez sajnos egy lezárt blog, az írója 2007. májusa óta nem ír. Kár.)

Kérlek titeket, ha tudtok még forrásokat, amelyek a kezdő  blogolót segítik, írjátok meg! Egy idő után összesíteném (kiegészítve a beküldő nickjével) és a bejegyzés végére írnám frissítésként, hogy egy helyen legyenek, ne kelljen keresgélnie senkinek.

Aztán jött a felismerés pár borzalmas fejlécpróbálkozás után - ízléstelenek voltak, na -, hogy ne akarjak már csodát pár nap alatt, ez is szakma. Időráfordítással szép eredményeket érhetnék el, de pillanatnyilag most nem ez a legfontosabb, hanem, hogy  tartalmat szolgáltassak nektek, forrásokat kutassak fel.

Szóval, amíg csak ilyesmire futja tőlem (lásd. illusztráció-fusztráció, amikor még a blogcím is más volt), addig békén hagyom a sablonkámat.



No ettől még alhattam volna, de Sablonpiszka egyik bejegyzése nyomán eljutottam a Zöldmoha Blogba, amelyet egy nagyon szimpatikus kisgyermekes pár ír. Ámulva-bámulva láttam ott egy java scriptet.  (Felnagyítja a képeket.) Úgy éreztem, hogyha mást nem is, de ezt valahogy megoldom a blogomon.

Mikor éjjel fél egykor másodjára fejeltem le a képernyőt - elaludtam, mit szépítsem - már biztos volt számomra, hogy bemutattam a "Hogyan zúzzunk szét módszeresen egy blogsablont" című atrakciót. El kellet napoljam a projektet.

Az első probléma, amibe belefutottam, hogy *.js kiterjesztésű fájlokat a blog.hu-ra nem lehet feltenni. Ezt más hogy oldja meg? (Én az ASDL szolgáltatómnál lévő tárhelyemre raktam végül. Az ingyenes tárhelyszolgáltatók általában tiltják facér fájlok, mappák felpakolását.)

A következő gondom:
A blog.hu-s sablon speciális tagekkel kiegészített HTML oldal, először meg kellett jegyeznem a címkéket, aztán némi angolt is bevetve elgondolkodni, mit hová másoljak, hogyan írjam át. A css részt hová is pakoljam.

Használható eredmény még nem született, de nem adtam fel. Ha levonult a kőműves-ablakos különítmény, folytatom. Ha végre dűlőre jutok, ígérem, leírom, mit, hogy csináltam. Hacsak egy kommentben meg nem előz valaki, megajándékozva néhány alvással tölthető +órával.

A highslide script lelőhelye Attitól a Zöldmoha blogból: http://vikjavev.no/highslide/.

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr48517733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoldmoha · http://zoldmoha.freeblog.hu 2008.06.15. 08:49:50

:-) köszi a linket.
sajna nincs trackback az fb-n.
*.jc helyett nem js-re gondoltál?

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.06.15. 21:57:26

@zoldmoha
Persze, hogy *.js-re. Javítottam is a bejegyzésben. Köszi.

Falfül · http://sablonpiszka.freeblog.hu 2008.06.29. 01:15:29

Szia!
A statisztikámban láttam, hogy írtál rólam. Először is köszi, hogy olvastad a blogomat! Az leginkább a freeblogosoknak szól, itt a blog.hu-n is nézelődtem már, de...
hogy is mondjam, ha valami itt nem megy, az nem a Te hibád!;-) Mivel nem túl régi a blogod, legszívesebben átcsábítanálak ! Ott a blogrendszer annyit fejlődött az elmúlt egy évben, hogy már nem is kell scriptekkel ügyeskedni, a bejegyzés írásakor ki lehet jelölni a kicsinyített kép funkciót, és automatikusan megcsinálja. De ha az aljas csábítgatásom nem járna sikerrel, akkor sok örömöt és sikert kívánok az itteni blogodhoz! Szia Falful!

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.08.24. 19:49:47

www.sablonpiszka.freeblog.hu Ez a windows skin ez nagyon jó. Leghetnének eszköztárak is ott a fejlcen, az lehetne a menü. :D

Ha valaki tud feltölteni speciálisan blog.hu-s sablonokat a data.hu ra és azt megosztani mindenkivel azt megköszönnénk. :)

Dr.Farkas Anikó · http://www.gyesrol-netre.com 2008.10.26. 15:24:37

Szia!
Hát csak nem írom ide ki a linket:)
Kedvcsináló min ie-book a főoldalamon.
süti beállítások módosítása