ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Költözöm ...

2009.07.17. 21:13 | HGyöngyi | Szólj hozzá!

Címkék: blog új tárhely

No, nem "szétbútoroztam" épp, hanem felsőbb osztályba léptetem a blogocskám és saját tárhelyen garázdálkodom ezután.

http://blog.ladyuser.eu

 

Kattints át! :) Felhőtlen netezést és gépezést kívánok!

Gyöngyi

Ui.: A képre vagy a linkre kattintva megtalálsz!

Virtuális legó

2009.02.27. 07:33 | HGyöngyi | 3 komment

Címkék: legó számítógépes játék ingyenes szoftver

Legózni persze úgy jó, hogy a család leül a nagyszőnyegre, kiborítja a féltve őrzött vödröcskék és dobozok tartalmát, ügyelve, hogy a halmok ne keverdjenek össze. ... aztán nekilátnak.

Mindeddig nem gondoltam, hogy lehet másképp is. Gyerekekkel ugyan maradnék a fapados, szőnyegre borogatós módszernél, de a felnőtteknek találtam egy, a cég honlapjáról letölthető játékot, amellyel remek dolgok építhetők. (Az elszántak meg is vásárolhatják az építményhez szükséges darabokat.)

Ezzel a programmal megtervezhetjük, mit szeretnénk építeni, majd megépítve három dimenzióban meg is nézhetjük a művünk. Találunk beépített terveket is, úgyhogy annak sem kell megijednie, aki úgy érzi, nem is tudja, mit is építene szívesen.

A program nem bonyolult. Igaz, hogy angol nyelvű, de kis kísérletezéssel könnyen hadra fogható. A Get Started menüpont alatt a játék használatának tanulását segítő videókat, a Support menüpont alatt angol nyelvű kézikönyvet is találunk.

Itt érheted el: http://ldd.lego.com/

 


Kiegészítés 2010. 02. 11. További gyerekbarát lehetőség:

Origami hajtogatási minták

.

SEO segédlet bloggereknek

2009.02.06. 22:16 | HGyöngyi | 1 komment

Címkék: google kereső seo keresőoptimalizálás

Aki szakmai blogot ír, az valószínűleg nem azért kezd bele, mert az összes kockás füzete betelt és nincs ideje újat venni. Szeretné megosztani szakmai tapasztalatait másokkal. Van, akinél ez szigorúan profitérdekből történik, van, akinél a segítő szándék a mozgató. Sokszor ez a két szempont együttesen is jelen van.

Ennyit a szándékról... De a blog nem lesz több, mint bármelyik a már említett fiók mélyén kallódó jegyzetfüzetekből, ha a kutya sem tud létezéséről. A népszerűsítésnek több módja van, a rátalálást segítő eszközök egyike a keresőoptimalizálás. Nem keverednék erre a területre, mert ehhez a szakmához nem értek. Azt gondolom, hogy egy céges honlap esetében ezt a munkát célszerűbb szakemberre bízni, hacsak valaki nem érez heves késztetést a mestertrükkök elsajátítására.

De egy szakmai blog esetén, főképp, ha alapvetően segítő szándékkal íródott magánblogról van szó, kinek jutna eszébe súlyos tízezrekért optimalizáltatni. Cservenka Béla blogján magyarra fordított egy nagyon hasznos, angol nyelvű, bloggereknek szóló keresőoptimalizálás tudástárat.

Végigolvastam. A kezdeti pár bevezető bekezdés után, ami inkább a kezdőknek szól, még azok is találnak benne érdekességet, akik már hosszabb ideje ostromolják a Google-t jobb találati lista eredményért.

seo bloggereknek

A blogbejegyzés már önmagában nagyon hathatós segítséget nyújt mindazoknak, akik angolul nem vagy kevéssé jól olvasnak. Ugyanakkor számtalan linkkel további blogoldalakra ad hivarkozást, amelyeken szintén értékes, hasznos tartalmakat lehet olvasgatni - igaz ott már angolul - a témában.

Neked van hozzáfűznivalód?

Egészségmegőrző bloggerösszefogás

2009.01.21. 16:44 | HGyöngyi | Szólj hozzá!

Címkék: blog blogger katasztrófa videó vicces környezetszennyezés szmog

Ha napokban videóztunk. Igaz, hogy az alábbi kisfilm nem számítástechnika, de a blogoláshoz kapcsolódik:

 

 

Azzal persze lehet vitatkozni, hogy a blogoláshoz szükséges infrastruktúra mennyire szennyezi/nem szennyezi a környezetet... de egy biztos, az utazást valóban meg lehet spórolni.

 Nemrégiben készült egy tanulmány a Google környezetszennyező tevékenységéről, majd hamarosan megjelent annak cáfolata is. Erről itt: http://www.pdamania.hu/content/13476/ olvashatsz bővebben.

Profi számítógépes megoldások ingyen

2009.01.09. 09:37 | HGyöngyi | Szólj hozzá!

Címkék: pc youtube vicces videómegosztó

Ingyen - hiszen csak egy hétperces videót kell megnézz a Youtube-on; profi - mert Eddie Izzard az legjobb komikusok között van az egyszemélyes műfajban.

Be kell valljam, hogy a nevét kapásból Wizard-nak (varázsló segédprogram telepítéshez vagy programhasználat egyszerűsítésére) olvastam. Szakmai ártalom.

Jó szórakozást!Ha arra vagy kíváncsi, hogy ennek a tehetséges fickónak épp melyik tvcsatorna adja filmjét, műsorát:

 

Eddie Izzard a tévében

 

 

 

süti beállítások módosítása