ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Windows XP licensz-szerzési trükkök

2008.07.01. 23:47 | HGyöngyi | 1 komment

Címkék: teszt operációs rendszer windows xp problémamegoldás

Isten veled Windows XP!

Ma érkezett a hír, hogy mától már nem kapható a Windows XP. Pedig épp kezdtük megszokni service packjeit - májusban jött ki végre a 3-as, van, aki még le sem töltötte -, amelyek gyakorta erősítették meg azt a tesztelői megfigyelésem: ha egy programozó javít egy bugot, ezzel életre hív négy újabbat.

Mit tehet, aki ragaszkodik az XP-hez? Ehhez ad tanácsit a PC fórum mai cikke. A cikkhez kapcsolódó fórumba is érdemes beleolvasni - a cikk fejlécében a szövegbuborék ikonra kell kattintani -, és átérezni a számítógépforgalmazók helyzetét. (A megrendelő ragaszkodik az XP-hez, köszöni, nem kér Vistát.)

Mit mond a két operációs rendszer összehasonlítása? Ebben van segítségünkre a Tom's Hardware Guide cikke.

Amikor egy új programrendszer piacra kerül: hibás. Hibás, mert emberek írják, és van olyan napjuk, amikor figyelmetlenebbek. Hibás, mert nem egyetlen ember írja, hanem programozói teamek. Hibás, mert olyan összetett, hogy specifikációja során már a program tervezői is elkövethetnek egy-két baklövést. Hibás, mert a reklámhadjárat megfelelő pontján piacra KELL dobni, akkor is, ha kiderül, valaki valahol kissé mellényúlt.

A felhasználói visszajelzések és saját tesztelőik eredményei alapján a már piacon lévő terméket folyamatosan javítják és fejlesztik. A termék az évek alatt egyre jobb lesz, egyre megbízhatóbban működik. Ennek a felhasználó örül. Ha operációs rendszerről van szó, egyre nő azon alkalmazások száma, amelyeket rá írtak. A felhasználók és a fejlesztők kitapasztalják, belakják a programot.  Majd egy ilyen hír után, mind a mai, csak pislogatnak, könnycseppeket morzsolgatnak.

Az alkalmazásfejlesztők egyre kevésbé  teszik majd követelménnyé, hogy a programjuk fusson XP alatt. A Microsoft ezen lépése tehát a szoftverfejlesztésre is hatással lesz.

A változástól mindig félünk. A való életben ugyanúgy, mint a cibertérben. A változástól akkor is félünk, ha jót hoz, mert csak a kellemetlenségeket látjuk benne. De jót hoz-e nekünk a Vista? Az üzleti megfontolások kontra vásárlói döntések milyen eredményeket hoznak? Vagy üzleti "mellényúlásról" van ezesetben szó?

Te mit gondolsz?


service pack = javítócsomag, szervizcsomag = egy adott számítógépes programhoz a hibajavításokat és az időközbeni programfejlesztéseket tartalmazza

*-*-*

bug = bogár = számítógépes programhiba


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr4548828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2012.03.23. 08:33:00

A Vista pontosan az a rendszer, ami pár éve a Millennium Edition volt. Összehányt, feleslegesen csiricsáré, mind a felhasználó, mind az expert user (rendszergazda, felhasználót segítő rokon/ismerős) dolgát megnehezítő újításokkal terhelt bináris hulladék. Ugyanaz is vonatkozik rá: még az ellenségemnek sem vagyok hajlandó telepíteni, akkor sem, ha biztos vagyok benne, hogy soha többet nem látjuk egymást.
süti beállítások módosítása