ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Eldobható e-mail cím

2008.07.22. 08:14 | HGyöngyi | 3 komment

Címkék: marketing spam oktató videó veszélyek

Mikor lehet szükséged eldobható e-mail címre?

  • Valamiért névtelen szeretnél maradni
  • nem szeretnél spamektől hemzsegő postafiókot
  • szeretnél egy letölthető anyagot, de nem szeretnél hosszú távú kapcsolatot a céggel.

Ezeket az érveket találtam a netezők körében. A harmadik érv kicsit elgondolkodtató. Ha egy személy vagy cég elkészít egy szakmailag értékes tanulmányt, amelybe drága munkaórákat ölt, miért adná ingyen? Nem is ingyen adja, henem a címedért cserébe. Az elérhetőséged a vágyott elektronikus könyv ára. Ezzel a cégnek nem arra adsz felhatalmazást, hogy reklámlevelekkel árasszon el, és egy tisztességes cég nem is tesz ilyet, hanem arra, hogy időközönként informáljon. Egyrészt a saját kínálatáról, másrészt ismeretterjesztő jelleggel. "Elvenni" egy ilyen tanulmányt és eldobható címmel fizetni érte kicsit olyan, mintha a boltban hamis pénzzel fizetnél.

Akkor mire jó mégis az eldobható cím?

Például, ha egy oldal már az oldalra való bejutást is regisztrációhoz köti, óvatosságból, főképp külföldi oldalaknál nem haszontalan az ilyesmi. Úgy általában, ha egy ismeretlen szolgáltató regisztrációhoz köti a szolgáltatását.

Hol tehetsz szert ilyen címre?

Eldobható e-mail cím

Az MPP honlapon regisztrálhatsz ilyen e-mail címet A szolgáltatásról bővebben ott, illetve a PC World cikkében olvashatsz.

Hogyan készíts magadnak eldobható címet?

Itt találsz egy videót segítségül.

Mit tehetsz a létrehozott e-mail címeddel később?

Az e-mail címed érvényességét meghosszabbíthatod, a már nem élő címet ismét aktiválhatod, és ha már nincs szükséged a címre, törölheted azt.

 


Előzményposzt: Az eltűnt levél nyomában

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr56573450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

webnagyi 2008.08.05. 16:42:01

Szia Gyöngyi!! Nos, már az első látogatásom Nálad hasznosnak bizonyult, mert ez az "eldobható e-mail cím"... újdonság volt számomra... Persze mindig mondom, hogy : mindig, mindenhol tanul az ember, és "begyűjthet" új információkat. Ez történt most is velem.... azt hiszem, egy rövidke írást én is fogok erről a lehetőségről készíteni. Az MPP linkjét felvettem a linkgyűjteményembe, és a lapod elérhetőségét is . Köszönöm Neked...!! üdv. webnagyi..:))

privateer 2009.01.15. 11:44:10

Szerintem nem jó az a szolgáltatás. Olyat is spamnek tekint amit nem kellene. Eldobható email címeknek az a lényege hogy ha nem kell, eldobom a címet. Ne szűrjenek rajta spamet.

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2009.01.15. 21:48:55

Nekem még nem volt vele gondom, bár nem vittem a túlzásba a használatát :)

Itt találhattok összegyűjtve egyéb szolgáltatókat:
email.about.com/od/disposableemailservices/tp/disposable.htm
Illetve Google barátunknál a "disposable e-mail address"-re keresve.
süti beállítások módosítása