ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Hi5 – Hi! Ötlet?

2008.09.05. 23:22 | HGyöngyi | 13 komment

Kaptam én is sorra ismeretlenektől – akik mégis ismerhetnek, mert szerepelek a címlistájukban :) – a barátkozó meghívókat, mivel azonban még az IWIW belépésem sem használom túl sűrűn, nem foglalkoztatott a kérdés, amíg nem árasztottak el teljesen az ilyfajta e-mailek. Akkor kezdtem utánanézni a jelenségnek. Amíg fontolgattam a posztot, az Origón megjelent egy remek cikk Hi5: spamközpont vagy közösségi háló címen. Levették vállamról a kutatás terhét.

Nem szeretném azokat megbántani, akik tagjai a fenti közösségi oldalnak és jól is érzik ott magukat, használva szolgáltatásait. A gond azzal van, ahogy feliratkozóit (tagjait) verbuválja kihasználva a felhasználók figyelmetlenségét.

Mi a teendőd, ha már belepottyantál a jóba, ha figyelmetlen voltál, mert... ?

Mert, mert... bárkivel megeshet. Pillanatnyi elmezavar. Csak épp következményes. Főnöknek nincs humora. Tudjuk.

No, gyerekeim is utálják a lelkifröccsöt, lássuk, mit lehet tenni:

Nem tudom, mekkora a címlistád, de mindenkinek kiküldeni egy bocsánatkérést óriási felesleges forgalmat generál. Ugyanakkor füstjeleket sem eregethetsz. Ez világos.

Javaslom, nézd át a címlistádat, és ha találsz benne olyat, aki felé tényleg elkél a bocsánatkérés – hivatalos partner pl. – annak írj, de feltétlenül tájékoztasd arról is, hogyan tudja elérni, hogy az e-mail címét töröljék a rendszerből.

Így : A megnyitott levél alján mini betűkkel Unsubscribe. Erre kell kattintani az e-mail cím letiltásához. (Ezt persze, ne csak ajánlgasd, hanem tedd meg a te címeddel is!)
Kérjük, írd be az e-mail címedet, és akkor nem küldünk több üzenetet. - ígérik a leiratkozó oldalon.

Ha több embernek küldöd ki a levelet egyszerre, és nem kívánod őket egymás címéről tájékoztatni, ami természetes kéne, hogy legyen, ezt kell tenned:

  1. Megírod a levelet.
  2. Címzettként beírod saját magad.
  3. Az e-mail címeket a bcc (titkos másolat) részbe írod.

A többiek számára, amikor legközelebb levelet váltasz velük, szúrj be egy utóiratot, írd bele, mit tehet, hogy megszabaduljon a kéretlen levelektől.

Ha már regisztráltál, és meg szeretnél szabadulni eme kötöttségtől, lépj be, majd kattints a Felhasználói fiók feliratra. Jobb alsó sarokban Felhasználói fiók törlése. Választd ki, majd örülj, hogy még nem szedték le a lehetőséget. :)

Végezetül nem árt, ha lecseréled a leveleződ jelszavát.!


2008. szeptember. 7. 22:23

Vidi Ritával, úgy látszik egy rugóra jár az agyunk. Ő is írt egy postot most vasárnap a kérdésről. A két poszt kiegészíti egymást. Ő részletesen leírta pl. hogyan cseréld le a leveleződ jelszavát. Én a bocsánatkéréshez adtam részletes tanácsot :) Úgyhogy, ajánlom, olvasd el a másik posztot is, és, ha a kettőnk tanácsait egyaránt megfogadod, biztos lehetsz benne, valóban mindent megtettél az adresszív Hi5 ellen.

Smammentes napot!


Még valami! (szept. 8. 8:24)

A biztonság kedvéért a leveleződ spam szűrőjét is tanítsd ki, hogy a Hi5-től levelet ne fogadjon!

Annak, akit érdekel a Hi5 térnyerése a közösségi site-ok között, itt egy remek (angol nyelvű) poszt és grafikon: http://mashable.com/2008/07/23/hi5-growth-2/

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr24650562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.07. 22:35:41

Hi5 – Hi! Ötlet?Gyorssegély, ha meg szeretnél szabadulni e vitatható tagtoborzó módszereket használó közösségi oldaltól és a [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szigeti Ami · http://www.foltosdolgok.hu 2008.09.07. 23:58:15

Gyöngyi, én is belepottyantam ebbe a csapdába. De már töröltem magam a rendszerből és a jelszavamat is megváltoztattam. Ezek után kapnak még a címlistámon szereplők meghívót, vagy a törléssel wpez is megszűnik?

Vidi Rita · http://www.viruskommando.hu 2008.09.08. 08:10:44

Gyöngyi! Én is kiegészítettem a postomat:)) Ez tényleg jól jött ki!

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.09.08. 08:33:06

Ami!
Emberi számítás szerint elégnek kéne lenni. Ugyanakkor ha egy közösségi oldal így verbuvál tagokat, nem vagyok róla meggyőződve, hogy valóban a tőled származó összes cím is törlődik a felhasználói fiókod törlésével. Ugyanis, ha egy címadatbázist épít és ott nem jelöli, hogy a cím tőled van, és fióktörléskor nem szedi ki az így jelölt címeket a címlistából, akkor azok bizony ottmaradnak. Nem nézem ki belőlük, hogy ez lenne náluk a működési rend. :(
Ezekkel az intézkedésekkel azt éred el, hogy a címlistád alapján újabb címekhez nem jut. Illetve, akiket figyelmeztetsz, ha törlik maguk a címlistából, akkor ők várhatóan nem kapnak újabb levelet.
A már kiadott címeket - félek, sajnos - ezzel te nem tudod kivadászni a rendszerből.

Szigeti Ami · http://www.foltosdolgok.hu 2008.09.08. 14:55:18

Ja, és még annyit:
Ki tudom jelölni a gmailben levélíráskor, hogy az összes embernek a címlistámon küldjön levelet, vagy egyesével kell kiválogatnom?

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.09.08. 15:38:08

Gmail> jobb hasábban Címtár -klatty
Kapsz egy háromhasábos oldalt. Itt a baloldali hasábban a Címtár legyen kijelölve, mert akkor kapod meg az összes címet a címtáradban.
Ha az rendben, akkor középső hasábban fent Kiválasztás: Összes; Semelyik
Összes-re klatty.
Ekkor kipipálja az összes cím előtti kis négyzetet. A felület színes lesz és a jobb hasábban megjelenik: X névjegy kiválasztva, alatta E-mail.
E-mail-re klatty, és be is írja az összes címet automatikusan az írandó leveledbe a címzettekhez.
Innen CTRL+X-el kiszeded és átmásolod a Titkos másolat mezőt megnyitva. (Egy klattyintás a Titkos másolat szövegre a Címzettek alatt.)
A Címzettekhez beírod a saját címed. Megírod a levelet, elküldöd és kész.
--**--**--
Ha mégsem akarod mindenkinek elküldeni a címlistádon, akkor azzal tudsz időt spórolni, hogy létrehozol egy új csoportot. Pl.: Hi5 probléma, miután megvan, kipipálod azokat, akiknek levelet küldenél, majd hozzárendeled a csoporthoz. Levélküldéskor a csoportot választod ki. A továbbiakban úgy jársz el, mint fentebb.
*-*-*-*
Egyet nem tudok. A gmail a címtáradban Van egy olyan sor: Javasolt névjegyek. Itt mindenki szerepel, akinek a szolgáltatáson keresztül levelet küldtél. Nem tudom, hogy ezt olvassa-e be magának a Hi5, vagy csak azt, ami Címtár névre hallgat. Mert ha az előbbit, akkor ott kellene elvégezni a jelölősdit. Esetleg a biztonság kedvéért...

Szigeti Ami · http://www.foltosdolgok.hu 2008.09.08. 21:24:29

Gyöngyi, nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Hm, azt hittem, hogy totál ismerem a gmail-t, pedig dehogy ;-)

Szekeres Júlia · http://termeszetes-szamok.hu 2008.09.09. 21:42:40

Szia Gyöngyi!

Büszkén jelentem: nem dőltem be! De nem ezért írok, hanem egy apró, de nagyon lényeges elírás miatt:
"Az e-mail címeket a cc (titkos másolat) részbe írod." a titkos másolat a bcc! Ha gondolod, töröld a hozzászólásomat, igazán nem lejáratni akarlak, nagyon örülök neki, hogy végre valaki rajtam kívül is szót emel az e-mail címek értelmetlen keringtetése (csúnyán szólva kiszolgáltatása) ellen! Csakhogy a tapasztalatlan felhasználóknak ezzel az apró elírással igazán rossz tanácsot adtál :-(

Igaz segítő szándékkal:

Juli

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.09.09. 23:16:46

Kedves Juli!
Dehogy törlöm, amit írtál. Javítottam azonnal az elírást. Mert valóban a titkos vagy rejtett másolat: bcc = blind carbon copy, a másolat rövidítése a cc. Lemaradt a "b", és sajnos ismét bejött az, amitől pont én intettem itt óva mindenkit, hogyha nem olvassuk át pár nap múlva az irományunk, megesik, hogy nem vesszük észre, hogy nem azt látjuk, amit odaírtunk, hanem azt, amit oda véltünk írni.

Nagyon köszönöm Julinak, sőt bátorítok mindenkit, főképp, ha ilyen kedvesen teszi :), szóljon csak, ha hibáztam. Ugyanis, ha azért hibáztam, mert valamit nem tudok vagy rosszul tudok, akkor tanulok a hozzászólásból, ha pedig figyelmetlenségből hibáztam, ... nos annak, aki a hülyeséget olvassa teljesen mindegy, mi volt az oka, neki a helyes tanácsra lenne szüksége. Tehát a szöveggyomlálás közös érdekünk.

Igyekszem a legnagyobb figyelemmel eljárni, de becsúszhatnak elírások. Köszönöm, ha figyelmeztettek.

De ha már beszélünk a bcc-kről. Ez a megoldás arra, hogy a címeket ne lássa más. Sajnos van azonban egy hátulütője a dolognak. Sajnos a titkos másolat mezőt kedvvel használják a levélszemétküldők is. A spamszűrők jelentős része levélszemétnek ítéli az olyan leveleket, ahol a feladó használta ezt a mezőt.
Ha a címzettnél be vagy állítva, mint megbízható feladó, akkor nincs gond, egyébként lehet, hogy a leveled a Levélszemét (vagy ennek megfelelő egyéb nevű) mappában végzi.

Arra is figyelni kell, hogy a szolgáltatók általában korlátozzák, hány cím adható meg egy-egy levél Címzett, Másolat, Titkos másolat mezőjében.
Megoldás lehet a Microsoft Office Word Körlevél szolgáltatása. (Erről írjak részletesebben?)

Szekeres Júlia · http://termeszetes-szamok.hu 2008.09.12. 20:58:38

Ajaj, erre nem is gondoltam (mindenki magából indul ki, és én a legjobb szándékkal használom a bcc mezőt)! Érdekel a Word szolgáltatása, de végső esetben elküldöm inkább az adott e-velet többször - egyetlen címzettel...

Szóval, igen, kérlek, írj erről! :-)

Juli

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.09.15. 11:36:52

Igyekszem mielőbb összefoglalni amit a körlevél szolgáltatásról tudok. Csak most kissé megcsúsztam a teendőkkel a szüret miatt.

Dr.Farkas Anikó · http://www.gyesrol-netre.com 2008.10.26. 15:49:21

Hali!
Én is beleestem, még valamikor a nyár elején. Sőt abba is, hogy simán kopiztam a bocsánatkérőt.
Kaptam is a fejemre hozzáértőktől rendesen.
Aztán a 13 évesem felhomályosított.
Fogadjunk, tőle még nem kaptam hi5barátkérőt? Csak tudni kell használni!
Valószínűleg igaza van.

Orvoslás gyanánt én is a mailfiókom változtatását alkalmaztam.

rodika 2010.12.08. 08:51:38

A hi5-om meg orult.Nem tudok albumot kesziteni,torolni,modositani...SEMMIT.Egy jo ideje azt irja,a hi5-on,h Error on page!
süti beállítások módosítása