ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Samsung SGHi-900 okostelefon

2008.06.16. 07:12 | HGyöngyi | 3 komment

Címkék: marketing mobil online vásárlás

A napokban hozta ki a Samsung legújabb okostelefonját. A nem hivatalos hírek szerint cc. 90 ezer forintért kaphatsz egy kis irodát. Júliustól vásárolható lesz Európában, úgyhogy kezdhetsz rá gyűjteni.

Mit tud?




Aludt már valaki asztali géppel egy ágyban vagy vitte magával a mellékhelyiségbe? A laptopját, esetleg? Ugye nem? (Függők most nem szavazhatnak!) De attól tartok: a mobilját igen.

Ha még ilyen extrém helyekre is magunkkal visszük a bekapcsolt mobilunkat, amely a fejlesztések során mindarra alkalmas lesz, amire egy PC ~ nézd csak át a fenti táblázatot vagy - meg ezt a kiegészítő klaviatúrát! ~, akkor nincs helye csodálkozásnak azon, hogy a kereskedelmi értékesítés ezt a frontot is megcélozta. Egy eszköz, amely szélesebb tömegekhez eljuttathatja a kínálatod, mint az online kereskedelmi csatornák. (Feltéve, ha mindenki lecseréli fapados, csak csacsogásra alkalmas készülékét.)

Mi a helyzet nálunk?


Következzék nem szakértői - Hajni ugyanis azt kért tőlem -, hanem józan paraszti véleményem, lévén hogy nincs a birtokomban eszköz, amivel vizsgálhatnám, a magyarországi elektronikus értékesítés mit kínál a mobilosoknak. Egy Nokia 3100-asom van, azon még egy pimf MP3-at sem lehet lejátszani és 439 Kb a memóriája szemben a 16 GB-al. Egy országban, ahol huszonéves autók járnak az utakon (nem csak, de azért akad néhány), harmincéves mosógépek végzik a dolguk, kis eséllyel kezdik tömegesen felvásárolni az okostelefonokat.

Lesz/van azonban egy réteg, amely önértékét a birtokolt tárgyak által véli meghatározni. Nos ők vevői lehetnek ezeknek a telefonoknak. Ezáltal potenciális vásárlói azoknak a kereskedőknek, akik lehetővé teszik a mobil használathoz fejlesztett weboldalakon történő vásárlást.

Ezt a piacot azonban az ezer megszorítástól sanyargatott, tőkeszegény kisvállalkozások ma még nem célozták meg Magyarországon. Széles körben végzett felmérési adataim e tárgyban nincsenek, csak abból következtetek, hogy még a "hagyományos" online piacon is csak most próbálgatják szárnyaikat, most kezd kialakulni a verseny.

Szóval, hajrá kisvállalkozások! A mobil vásárlás előbb-utóbb teret hódít nálunk is. Készüljetek!

Kapkodni azért nem kell.

Ui.: Ha valaki tapasztalná, hogy az okostelefonok eladási mutatói hirtelen megugranak, kérem, értesítsen bennünket itt a blogon, mert akkor csipkedjük magunkat egy kicsit a felületfejlesztéssel.

Ui2:: Hajninak, komolyabban: szerintem itthon is nyitnak erre is. A jelenlegi helyzetet eszközhiány miatt felmérni nem tudom, csak következtetek, hogy nem lehet még tömeges a szolgáltatás.




Posztelőzmény: Zsákbamacskát pedig veszünk?



Te vásárolsz a mobiloddal? A te mobilod mit tud és mire használod? Kihasználod a mobilod minden szolgáltatási lehetőségét? Kíváncsiak vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr77519337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V. Lajos 2008.06.24. 21:42:38

Én nekem tetszik ez a telefon!
Az egyik hírmagazin oldalán olvastam, hogy az O2-nél (külföldi telefonszolgáltató) 179 euro ami kb 43000 ft (a jelenlegi euroárfolyam szerint!)

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.06.24. 22:08:55

Kedves Lajos!

Őszinte leszek: nekem is tetszik. Bevallom az árát az első forrásból vettem, amivel találkoztam, nem készítettem árösszehasonlítást. De köszönöm, hogy írtad, mert így már közelebb kerül, akár hozzám is.

Visszatérve a bejegyzés eredeti indíttatására: ha ezek az egyébként praktikus masinák szélesebb körben megfizethetőek lesznek - vagy úgy, hogy lemegy az áruk vagy úgy, hogy nő a jövedelmünk - az hozzájárul majd a mobil vásárlói felületek elterjedéséhez, gyakoribb használatához.

Krampusz 2008.06.25. 22:56:49

A nyálamcsorog ezért a telóért, de sajna valszeg az O2-nél ELŐFIZETÉSES akcióval fogják csak ilyen alacsony áron adni..
süti beállítások módosítása