ÚJ!!! a Lady Useren

Keresgélő

.htaccess (1) 7 titok (1) adatbiztonság (2) adatmentés (1) ada lovelance (1) adsl (1) adware (1) akarat (1) angol (1) ask (1) augusztus 20 (1) bank (1) biztonság (1) biztonsági szoftver (1) blog (2) blogday (1) blogger (1) blogkereső (1) cd (1) cd lejátszó (1) cél (1) customize (1) design (1) direct to desktop (2) dizájn (1) esélyegyenlőség (1) e mail (1) fájlkezelés (1) fórumkereső (1) gazdagság (1) gerillamarketing (1) gmail (2) google (8) guru (1) gyed (1) gyes (1) gyes mellett (1) hálózat (2) használt (1) ház (1) házassági problémák (1) háztartásgazdaság (2) hírlevél (1) ikea (1) ingyen (1) ingyenes e mail (1) ingyenes szoftver (6) jobb minőség (1) karácsony (1) katasztrófa (2) kávé (1) kémprogram (1) képkereső (1) képminőség javítása (1) keresés (2) kereső (4) keresőoptimalizálás (1) kismamabérlet (1) környezetszennyezés (1) környezetvédelem (1) legó (1) lehallgatás (2) levelezés (1) live (1) marketing (6) mém (1) minőségjavítás (1) mobil (1) mp3 (1) ms word (1) naptár készítő (1) naptár program (1) oktató videó (1) öngól (1) online naptár (1) online vásárlás (2) önmegvalósítás (1) operációs rendszer (2) ördög (1) pc (3) pénz (1) problémamegoldás (13) programozó (1) router (1) rss (2) sablon (1) seo (1) skype (2) spam (3) számítógépes játék (1) személyiségfejlesztés (2) szinonímaszótár (1) szmog (1) szoftverhasználat (2) szótárprogram (1) szövegfordítás (1) szöveggondozás (1) születésnap (1) telefon (1) teljes munkaidőben (1) teszt (1) tréning (1) trójai (1) trükk (2) tudatos élet (3) újrahasznosítás (1) új tárhely (1) ünnep (2) vállalkozó (1) veszélyek (5) vicces (5) videó (4) videókereső (1) videómegosztó (4) videótelefon (1) videó beágyazása (3) webfordítás (1) weblap fordítás (1) weboldal fordítás (1) weboldal készítés (2) windows xp (1) yahoo (2) youtube (4)

Blogfolytatás

http://blog.ladyuser.eu

Lady User

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." (Ismeretlen)

PC Fórum hírek

Támogatás

Join My Community at MyBloglog!

Desktop Marketer tesztelgető

2008.06.30. 07:10 | HGyöngyi | Szólj hozzá!

Címkék: marketing problémamegoldás direct to desktop

Vihar a biliben? Mi az érdekes ebben a programocskában, hogy nem tudok tőle elszakadni?

Először csak annyi volt a bajom vele, hogy anélkül települ a gépemre, hogy megkérdezné, hova is települjön, valamint, hogy nem tudom pontosan miben mesterkedik, mesterkedik-e egyáltalán. Ugyanis felelős számítógéptulajdonos jobb, ha tudja, mit várható egy programtól, amit telepít.

Mivel az e-mailekben küldött reklámüzenetek átkattintási aránya egyre romlik (egyre kevesebben nézik meg, mit is ajánl a reklámozó), amelynek oka abban az elektronikus levél áradatban keresendő, amely elönti postafiókjainkat, nem is tűnik rossz megoldásnak egy ilyen kis program, amely közvetlenül a partner, vevőjelölt "Asztal"ára teszi az üzeneteid.

De milyen áron?

A program a C:\Program Files\The Internet Marketing Center\Desktop Marketer 3\Readers\ alá rakosgatja mappáit és fájljait. Nálam a program 15 napja telepítve 93 könyvtárat produkált. Képzeljük el, mi fájlmennyiség kerül fel fél év alatt! Ugyanis ezek a mappák nem törlődnek attól, hogy az üzenetválasztó párbeszédpanelról eltűnik egy üzenet. Sőt! Ha csak úgy egyszerűen kijelöljük és töröljük a mappákat, a következő lekérdezésnél ismét megkapunk mindent attól a pillanattól, hogy telepítettük a rendszert és először anyagot hoztunk le vele.

Eddig ez csak kellemetlen volt. Ami következik, az már kínos.

Olyan anyagok is a gépemre kerültek, amelyeket nem hiszem, hogy S. Sándor a gépemre szeretett volna küldeni. Pl: marketing_gyorsito_vazlat.doc, sikersztorik.doc. Ha ezek a dokumentumok az én gépemre megérkeztek, akkor a többi feliratkozóéra is - vélhetőleg. És feltételezhető: a küldő tudta nélkül.

Fontos tanulság: amennyiben új szoftvert alkalmazol, teszteld! Nem a te dolgod volna, elismerem, hanem a fejlesztőé. De a kellemetlenség nálad csapódik le, úgyhogy tesztelj!

Lássuk, mi is van a gépemen!

Amikor megláttam a fájldömpinget és belenéztem néhányba, először megpróbáltam személyesen S. Sándort elérni, mert a kikerült fájlok üzleti anyagaiba is betekintést engednek, és nem akartam azoknak, akikre nem tartozik, felhívni e programmalőrre a figyelmüket. Tisztelem mások üzleti és magánszféráját, csak a fájlok vizsgálata miatt pillantottam rá a tartalomra.

Mivel maga a küldő program nekem nincs meg, így tesztelni sem tudom, mi okozhatja a nemkívánt fájlok kikerülését. De kijutnak. Az más kérdés, hogy S. Sándor célközönsége nem molyol a Program Files mappában, de ezt akkor sem kéne annyiban hagyni. (Hosszas üldözésem eredményes volt, Sándor már vizsgálja a problémát. Igaz, nagyon kitartóan, több csatornán próbáltam értesíteni. Volt, hogy már magam se hittem, hogy igazam van és tényleg szólnom kell.)

Újabb fontos tanulság: lesznek olyan helyzetek gépeddel való közös életetekben, amikor mindenki hülyének néz, mert máshogy látsz, gondolsz dolgokat. De ha valósnak érzel egy problémát, ne hagyd magad lebeszélni, elhajtani. Pl. amikor a számítógépes kolléga szól: "Felteszem újra a Windowst." Akkor is ragaszkodj a kérésedhez, ha görbén néz rád: ne engedd NEM menteni! A levelezésre is figyelmeztesd!

Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki súlyos biztonsági problémát lát a Desktop Marketer-nél. De attól még az a probléma létezik, bizonyítja több, gépemre került nem publikus fájl. Ha valaki használni szeretné ezt a marketing csatornát, tudnia kell róla, és megoldást kell keresnie rá.

(2008-06-27)


Posztelőzmény: Ajándék falónak ne nézd a fogát?; Röviden az RSS-ről.


 Fejlemények

Reggel már megnyugodva tapasztaltam, hogy a felesleges fájlok, mappák törölve lettek a gépemről.

Ugyanekkor kissé megremegett a kezem, mást esetleg törölt-e, mint a saját mappáit?

Legújabb tanulság minden programhasználónak: mielőtt egy programot használni kezdesz, ismerd meg, olvasd el a kézikönyvét és ellenőrizd a beállításokat! Különben érdekes helyzetekbe kerülhetsz.

(2008-06-30)


Neked hány e-mail fiókod van? Mennyi időt töltesz egy nap e-mailjeid olvasásával? Okozott már meglepetést neked program?

A bejegyzés trackback címe:

https://ladyuser.blog.hu/api/trackback/id/tr6537895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása